Pastel de lentejas y calabaza

Pastel de lentejas y calabaza

Hello everybody, hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Pastel de lentejas y calabaza. It is one of my favorites food recipes. For mine, I will make it a little bit unique. This will be really delicious.

Pastel de lentejas y calabaza is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is simple, it is quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions daily. Pastel de lentejas y calabaza is something which I've loved my entire life. They're nice and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Pastel de lentejas y calabaza, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pastel de lentejas y calabaza delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Pastel de lentejas y calabaza is 5 porciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can cook Pastel de lentejas y calabaza using 15 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve it.

Buscando alternativas para comer legumbres, que a veces las dejamos de lado, se me ocurrió este pastel. El secreto: condimentar las lentejas y hacerlas con mucho sabor. Soy partidaria de que no hay alimentos desabridos, sino mal condimentados o con poco sabor. Así que a animarse!

Ingredients and spices that need to be Get to make Pastel de lentejas y calabaza:

  1. 1 calabaza
  2. 1 taza lentejas cocidas
  3. 1 puerro
  4. 1 cebolla de verdeo
  5. 1/2 pimiento colorado
  6. 1/2 cebolla blanca
  7. 1 tomate
  8. 1 diente ajo
  9. Sal
  10. Pimienta
  11. 1 cdita comino
  12. 1 cdita nuez moscada
  13. 1 cdita pimenton dulce ahumado
  14. 1 hoja laurel
  15. 1 trocito cebolla

Instructions to make to make Pastel de lentejas y calabaza

  1. Lo primero que hice es cocinar 3/4 taza de lentejas crudas en agua fria. Una vez que el agua rompe hervor conté 5 minutos por reloj, colé las lentejas. Renové el agua reemplazandola por agua fria y limpia. Coloqué una hoja de laurel y un trocito de cebolla. Una vez que rompe hervor, conté 20 minutos. Colar y reservar.
  2. Por otra parte lavé muy bien una calabaza y la corté en octavos. Podes hornearla o cocinarla en la Essen. Hasta que esté dorada y tierna para hacer puré
  3. Mientras tanto, corté todos los vegetales, previamente limpios, y los rehogué en aceite de oliva a todos juntos menos el diente de ajo y el tomate. Una vez cocidos agregué el tomate en cubos y el diente de ajo picado. Cocine por 5 minutos y agregué la taza de lentejas cocidas. Lo condimenté (aca es momento de que cada uno le agregue su toque personal, utilizando los condimentos que tenga y que más le guste) revolví bien.
  4. Luego mixee las lentejas, de manera tal, que queden algunas enteras y otras hecha purecito.
  5. Una vez cocidas las calabazas retiré el puré con una cuchara y lo coloque en un molde que puede ser pirex, budinera, tortera, o el molde que quieras. Yo lo hice en una sartén de essen porque es lo que más se adecuaba a la cantidad de preparación. Finalmente coloqué una capa de puré de calabaza (no lo condimenté mucho porque me gusta el sabor de la calabaza dulzona producto del horneado) luego una capa de la mezcla de lentejas y finalmente cubrí con puré
  6. Realicé un diseño con el tenedor para darle mejor presentación y coloqué más pimenton dulce ahumado y un conjuntito de especias Españolas que me encantan. Llevé a fuego por unos minutos para darle temperatura a todo el pastel. Si te gusta el queso, podés agregarle por encima para gratinar, queda más delicioso todavía. Y listo! Bon Appetit!

As your experience and also self-confidence expands, you will discover that you have much more natural control over your diet plan as well as adapt your diet plan to your personal tastes with time. Whether you intend to serve a dish that uses fewer or even more components or is a little essentially zesty, you can make basic adjustments to accomplish this goal. To put it simply, begin making your dishes on time. When it comes to fundamental food preparation abilities for novices you do not need to discover them yet only if you understand some straightforward cooking strategies.

This isn't a complete overview to fast as well as easy lunch dishes yet its good something to chew on. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices flowing so you can prepare tasty meals for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this exceptional food How to Make Favorite Pastel de lentejas y calabaza. Thank you very much for reading. I'm sure you will make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Ensalada de espirales de lenteja y marisco

Empanadas de no carne (lentejas) sin gluten VEG

Hamburguesa de lentejas