Lentejas tipo estofado

Lentejas tipo estofado

Hello everybody, it's me again, Dan, welcome to our recipe site. Today, I'm gonna show you how to prepare a distinctive dish, Lentejas tipo estofado. One of my favorites food recipes. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.

Lentejas tipo estofado is one of the most well liked of current trending foods in the world. It is enjoyed by millions every day. It is easy, it's quick, it tastes yummy. Lentejas tipo estofado is something that I've loved my whole life. They are fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Lentejas tipo estofado, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas tipo estofado delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To get started with this particular recipe, we have to prepare a few components. You can have Lentejas tipo estofado using 15 ingredients and 5 steps. Here is how you can achieve it.

Despidiendo al frío (que no tiene ganas de irse), quise hacer las lentejas de forma distinta a como las preparo siempre, a mi me gusta un guiso con mucho caldo pero quería probar que quedara tipo estofado cocinado con poca agua.
El resultado fue muy bueno, solo se debe tener más cuidado de que no se pegue todo al fondo al contener poco líquido.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Lentejas tipo estofado:

  1. 1 kg. entrecot
  2. 3 dientes ajo
  3. 3 tomates
  4. 2 zanahorias
  5. 250 gr. lentejas
  6. 400 ml. salsa tomate
  7. 600 ml. agua
  8. Cúrcuma, pimienta negra, curry picante, pimentón ahumado
  9. Sal
  10. Pizca mínima pimienta cayena
  11. 2 papas
  12. 1 boniato criollo
  13. 1 boniato zanahoria
  14. 2 nabos
  15. Chorro aceite

Instructions to make to make Lentejas tipo estofado

  1. Calentamos un chorro de aceite en la olla y añadimos la carne, esta vez la corté en rodajas medianas. También ponemos los dientes de ajo. Sellamos un poco de un lado y damos vuelta para sellar del otro. Añadimos los tomates en cubos bien pequeños.
  2. Cortamos las zanahorias en rodajas y agregamos a la olla, removemos un poco y añadimos las lentejas mezclando todo. Dejamos cocinar unos minutos así pero removiendo.
  3. Añadimos la salsa, el agua, sal y todas las especias elegidas. Tapamos y dejamos cocinar hasta que hierve, removiendo cada tanto.
  4. Cuando hierve añadimos el resto de las verduras que esta vez corté todo en rodajas grandes. Tapamos y dejamos cocinar hasta que la verdura esté en su punto. Removemos cada tanto. La idea era que quedara tipo un estofado sin tanto líquido, pero vemos si se está comenzando a secar y a pegar en el fondo, añadimos un poco más de agua. Puede ser caliente o fría. Yo agregué dos tazas más o menos. Cuando está pronto dejamos reposar unos minutos antes de servir.
  5. Servir calentito y a disfrutar!

As your experience and also self-confidence expands, you will discover that you have more natural control over your diet and adjust your diet to your personal preferences with time. Whether you want to offer a dish that utilizes less or more ingredients or is a little more or less zesty, you can make easy adjustments to attain this goal. Simply put, start making your recipes in a timely manner. When it comes to standard cooking skills for novices you don't need to discover them yet just if you grasp some straightforward food preparation strategies.

This isn't a full guide to quick and also very easy lunch dishes but its good food for thought. Hopefully this will get your innovative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing a lot of square meals on your trip.

So that's going to wrap it up for this special food Recipe of Any-night-of-the-week Lentejas tipo estofado. Thanks so much for your time. I'm confident you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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