Tortitas de legumbres veganas
Hello everybody, I hope you are having an amazing day today. Today, we're going to prepare a distinctive dish, Tortitas de legumbres veganas. One of my favorites. For mine, I am going to make it a bit unique. This will be really delicious.
Tortitas de legumbres veganas is one of the most well liked of recent trending foods in the world. It is enjoyed by millions every day. It's simple, it's quick, it tastes yummy. Tortitas de legumbres veganas is something which I have loved my entire life. They are fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Tortitas de legumbres veganas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Tortitas de legumbres veganas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Tortitas de legumbres veganas is 1 ración. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Tortitas de legumbres veganas estimated approx 1h aprox..
To get started with this recipe, we have to first prepare a few components. You can have Tortitas de legumbres veganas using 18 ingredients and 21 steps. Here is how you cook it.
Forma divertida de comer cualquier tipo de legumbre y muy fácil de hacer. ¡Ideal para los peques de la familia!
Es una receta muy flexible ya que permite elaborar las tortitas con la legumbre que más guste (lentejas, alubias, garbanzos...) y para el relleno hay tantas opciones como se pueda imaginar (verduras cocidas, sofritos, pisto, bechamel de verduras, ensaladas, cereales...)
La foto corresponde a tortitas de alubia roja con arroz integral y verduras cocidas en su interior.
Un plato nutricionalmente completo y cuanto menos saludable :)
#vegan
Ingredients and spices that need to be Get to make Tortitas de legumbres veganas:
- PARA LA MASA (3 tortitas aprox.):
- 1/2 taza legumbre seca (lenteja, garbanzo, alubia...)
- Agua (ir añadiendo a ojo)
- 1 diente ajo
- 1/2 puñado perejil fresco
- Pizca comino en polvo
- Pizca sal
- PARA EL RELLENO (arroz con verduras)
- 1/2 taza arroz integral
- 1 taza agua
- (todo tipo de verdura que guste)
- 3 cms puerro
- 1 zanahoria
- 3 hojas berza
- 1 hoja acelga
- ...
- Pizca sal
- 1 cdta AOVE
Instructions to make to make Tortitas de legumbres veganas
- PARA EL RELLENO:
- Lavar poner a remojo el arroz integral durante una noche
- Al día siguiente, poner el arroz hidratado en una cazuela con el doble de cantidad de agua y calentar a fuego fuerte hasta que rompa a hervir.
- Bajar el fuego al mínimo, añadir una pizca de sal y dejar hervir (30-40 minutos), hasta que esté blando.
- Por otro lado, lavar y cortar en trozos pequeños la verdura que se haya elegido.
- Las verduras se pueden hervir aparte, o agregarlas al arroz cuando el cereal esté a media cocción y cocinarlas juntas (como se prefiera)
- PARA LA MASA:
- Lavar y poner a remojo la legumbre en un recipente con agua (mínimo toda la noche)
- Al día siguiente, escurrir bien la legumbre y desechar el agua
- Poner la legumbre hidratada CRUDA en un recipiente alto (tipo vaso) y agregar los demás ingredientes toceados (perejil, ajo, comino y sal).
- Con la ayuda de una batidora, ir haciendo puré la legumbre. Para ello, añadir inicialmente un poco de agua e ir añadiendo poco a poco a medida que se va formando la masa
- Es IMPORTANTE que la legimbre NO ESTÉ COCINADA, ya que si no, la masa no tendrá consistencia y no se formarán bien las tortitas después en la sartén
- Cuando se consiga una consistencia líquida, pero espesa (parecida a un puré), la masa está lista para freír.
- Rebañar una sartén ANTIADHERENTE con un poquito de AOVE, y calentar al fuego. Esperar hasta que esté bien caliente
- Con un cazo, coger un poco de masa (la mitad del cazo) y esparcirla por la sartén caliente haciendo movimientos circulares suaves
- Dejar freír la masa sin tocar hasta que los bordes se puedan despegar sin dificultad de la sartén. Cuanto más fina sea la tortita, más rápido y mejor se hará por dentro.
- Con una espumadera, dar la vuelta a la tortita y dejar cocinar del otro lado otros 3-4 minutos más, a fuego medio.
- Sacar la tortita y repetir el proceso (no hace falta añadir AOVE otra vez a la sartén).
- Aún estando calientes, rellenar las tortitas, aliñar el relleno con AOVE y enrollarlas para formar un cono o cilindro y poder comerlas cómodamemte
- (En esta foto la tortita fue de garbanzos)
- ¡Buen provecho!
As your experience as well as self-confidence expands, you will certainly discover that you have extra all-natural control over your diet as well as adapt your diet to your individual preferences in time. Whether you wish to offer a recipe that makes use of less or more active ingredients or is a little bit essentially spicy, you can make straightforward changes to accomplish this objective. Simply put, begin making your recipes on time. When it comes to fundamental cooking abilities for beginners you don't require to learn them yet just if you grasp some basic food preparation techniques.
This isn't a total guide to quick and also easy lunch dishes but its excellent food for thought. Hopefully this will certainly get your imaginative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your household without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Simple Way to Make Any-night-of-the-week Tortitas de legumbres veganas. Thanks so much for reading. I am confident that you can make this at home. There is gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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