Musaka vegetal
Hey everyone, I hope you're having an incredible day today. Today, I'm gonna show you how to make a distinctive dish, Musaka vegetal. It is one of my favorites food recipes. This time, I'm gonna make it a little bit tasty. This will be really delicious.
Musaka vegetal is one of the most favored of recent trending foods in the world. It is easy, it's fast, it tastes yummy. It is enjoyed by millions daily. Musaka vegetal is something which I've loved my entire life. They are fine and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Musaka vegetal, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Musaka vegetal delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Musaka vegetal is 4 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Musaka vegetal estimated approx 90 minutos.
To get started with this recipe, we have to prepare a few ingredients. You can have Musaka vegetal using 17 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.
A esta receta le llamo musaka porque es similar por llevar una bechamel y capas de berenjena pero, en eso se quedan las similitudes ya que el relleno que añado es de lentejas en lugar de carne. Queda sorprendentemente deliciosa y, se puede preparar en muy poco tiempo si decidimos utilizar lentejas en conserva en lugar de prepararlas nosotros mismos.
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Musaka vegetal:
- 400 gr lentejas
- 2 zanahorias
- 3 cebolla
- 2 calabacines
- 3 berenjenas
- 1/2 pimiento rojo
- 400 ml tomate triturado
- 200 ml leche
- 1 cucharada harina
- 1/2 vaso vino blanco
- 100 gr queso rallado
- Pimienta negra
- Nuez moscada
- Orégano
- Canela
- Sal
- Aceite de oliva virgen extra
Instructions to make to make Musaka vegetal
- Comenzamos la receta poniendo a cocer las lentejas con una zanahoria y una cebolla. (podemos utilizar lentejas en conserva, ya cocidas, así nos ahorraremos el tener que prepararlas. Cuando estén listas las escurrimos y retiramos la zanahoria y la cebolla.
- Por otro lado, lavamos y despuntamos los calabacines y los rallamos. Del mismo modo, cortamos las berenjenas en láminas no muy gruesas y las colocamos en un recipiente con abundante agua con sal.
- Para comenzar a preparar el relleno, picamos dos cebollas en trozos menudos y las sofreímos, en un par de cucharadas de aceite.
- Cuando la cebolla comience a cambiar de color, añadimos el pimiento, también cortado en trozos menudos, y las lentejas ya escurridas. Rehogamos y dejamos cocinar durante 5 minutos.
- Pasado este tiempo, añadimos el tomate, una pizca de orégano, sal, nuez moscada al gusto, un toque de canela y pimienta. Rehogamos bien todos los ingredientes y, añadimos el vino. Dejamos cocinar durante unos 15 minutos más. Retiramos del fuego y dejamos reposar.
- Mientras tanto, lavamos y secamos las berenjenas y las marcamos en una plancha. Según van estando blandas, las colocamos en una fuente que sea apta para el horno.
- Tras la primera capa de berenjenas, colocamos una capa del relleno de lentejas que ya estará reposando. Repetimos esta acción de formar capas hasta terminar con una capa de berenjenas.
- Preparamos la bechamel de calabacín y para ello, en un cazo ponemos dos cucharadas de aceite y la harina, mezclamos sin cesar para que no se queme la harina. Agregamos la leche, una pizca de sal, nuez moscada y pimienta y removemos hasta que comience a espesar. Agregamos el calabacín rallado, y bien escurrido, y lo mezclamos con la bechamel. Cuando la bechamel esté espesa, la vertemos sobre la musaka y repartimos de manera uniforme.
- Por último, espolvoreamos con el queso rallado y llevamos al horno, precalentado a 180º. Dejamos cocinar durante unos 15/20 minutos.
- Cuando el queso esté fundido y con un bonito color dorado, retiramos del horno. Dejamos reposar unos 10 minutos antes de servir.
As your experience and also self-confidence grows, you will find that you have extra all-natural control over your diet regimen as well as adjust your diet to your individual preferences over time. Whether you intend to offer a recipe that makes use of fewer or even more active ingredients or is a bit essentially hot, you can make simple changes to accomplish this objective. To put it simply, start making your recipes in a timely manner. As for standard food preparation abilities for newbies you don't require to discover them but only if you master some basic food preparation methods.
This isn't a complete guide to fast and also simple lunch recipes yet its great something to chew on. With any luck this will certainly get your creative juices moving so you can prepare delicious dishes for your family without doing too many heavy meals on your trip.
So that's going to wrap it up with this special food Easiest Way to Make Award-winning Musaka vegetal. Thank you very much for reading. I'm sure you will make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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