Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas

Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas

Hey everyone, it's me again, Dan, welcome to our recipe page. Today, we're going to make a special dish, Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas. It is one of my favorites. For mine, I will make it a bit tasty. This is gonna smell and look delicious.

Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas is one of the most favored of recent trending meals in the world. It is simple, it is quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions every day. Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas is something which I have loved my entire life. They're fine and they look wonderful.

Many things affect the quality of taste from Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we must prepare a few components. You can have Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas using 11 ingredients and 11 steps. Here is how you can achieve it.

Masoor Dal es una sencilla receta India vegana que además es muy completa.

Ingredients and spices that need to be Get to make Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas:

  1. 1/2 vaso lentejas rojas
  2. 1 vaso arroz (yo suelo utilizar arroz redondo o el Thai)
  3. 1 Tomate grande o 2 pequeños
  4. 1 cucharadilla de Cúrcuma
  5. 1/2 cucharadilla de comino
  6. 1 cucharadilla de cayena en polvo(según lo que guste el picante
  7. Cilantro al gusto (utilice perejil porque no tenía cilantro)
  8. 1 pizca Curry
  9. Sal
  10. Pimienta
  11. 1 cucharada Aceite

Instructions to make to make Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas

  1. Para comenzar limpiar las lentejas rojas y el arroz (por separado)
  2. En una cazuela poner a hervir 3 vasos de agua con la cucharadita de cúrcuma y sal al gusto (como me decía mi mujer, LauraAO, se le puede añadir una pizca de pimienta molida para activar la curcumina de la cúrcuma y así aprovechar todas sus propiedades y beneficios)
  3. Cuando el agua empieza a hervir añadir la lenteja roja y poner a fuego medio durante 15 minutos.
  4. Mientras tanto se puede pelar el tomate y cortarlo en rodajas no muy pequeñas
  5. Mientras se hacen las lentejas rojas también se puede hacer el arroz en otra cazuela. Yo echo 2 vasos de agua con una pizca de curry y sal al gusto para uno de arroz, y dejo hasta que el arroz absorba todo el agua. Si no se ha hecho el arroz añado un poco más de agua.
  6. Pasados los 15 minutos de las lentejas rojas añadimos los tomates troceados. Además en una sartén aparte, con una cucharada sopera de aceite hacemos un sofrito con la media cucharadilla de comino y la cucharadilla de cayena molida y lo añadimos a la sopa de lentejas. Dejamos otros 5 minutos a fuego medio.
  7. Para finalizar añadimos el cilantro cuando ya han finalizado los 5 minutos añadidos y removemos la sopa de lentejas.
  8. Presentación final
  9. Mojar el interior de una taza (que servirá de molde) con agua, ponemos una ración de arroz y "volcarlo" en un plato hondo.
  10. Alrededor del arroz echar la sopa de lentejas.
  11. Yo he decorado con un tomate cherry pero también se puede utilizar una hoja de cilantro, perejil o lo que se le ocurra al chef. ;-)

As your experience and also confidence expands, you will locate that you have a lot more all-natural control over your diet regimen and adapt your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you intend to offer a dish that uses less or even more components or is a bit essentially zesty, you can make basic adjustments to accomplish this objective. In other words, start making your recipes on time. As for fundamental cooking abilities for novices you do not require to learn them however only if you grasp some simple cooking strategies.

This isn't a complete guide to fast as well as simple lunch dishes yet its good food for thought. Ideally this will obtain your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing way too many heavy meals on your trip.

So that is going to wrap it up with this special food How to Make Perfect Masoor Dal o Sopa de lentejas rojas. Thanks so much for your time. I am confident you can make this at home. There is gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to save this page in your browser, and share it to your loved ones, friends and colleague. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Ensalada de espirales de lenteja y marisco

Empanadas de no carne (lentejas) sin gluten VEG

Hamburguesa de lentejas