Dhal de lentejas rojas
Hello everybody, I hope you are having an incredible day today. Today, I will show you a way to prepare a special dish, Dhal de lentejas rojas. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit tasty. This is gonna smell and look delicious.
Dhal de lentejas rojas is one of the most favored of current trending meals in the world. It is enjoyed by millions daily. It is simple, it is fast, it tastes yummy. Dhal de lentejas rojas is something which I've loved my entire life. They are fine and they look wonderful.
Many things affect the quality of taste from Dhal de lentejas rojas, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Dhal de lentejas rojas delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Dhal de lentejas rojas using 16 ingredients and 5 steps. Here is how you cook it.
Hacía tiempo que tenía ganas de cocinar algo oriental, que me transportara a esos países árabes, donde la arena se funde con el sol y donde el comer se rodea de sentidos.
Es que la comida árabe e india, de todas las comidas del mundo, son las que más me gustan. Quizás sea por su proximidad a la nuestra, o bien por sus especias. El caso es que no me aburro de ellas.
Hacía tiempo que había comprado estas lentejas rojas, que tenía guardadas para una ocasión especial. ¿Y no os parece especial la celebración de cumpleaños de un hijo? Pues ala, que me he puesto a hacerlas.
El resultado nos ha encantando. Espero que también a vosotros.
Además, como las lentejas rojas son de rápida preparación, ni siquiera hay que dejarlas a remojo, aunque es conveniente lavarlas en abundante agua antes de su uso.
#CookpadCocinaConAlexa
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Dhal de lentejas rojas:
- 350 grs lentejas rojas
- 2 zanahorias
- 1 cebolla
- 1 diente ajo
- 1 pimiento rojo
- 2 cucharadas tomate concentrado
- 1 cucharada jengibre fresco picado muy menudo
- 1 cucharada curry
- 1 cucharada comino
- 1 cucharada garam masala
- 1 cucharada sal
- 1 rama canela
- 1 pizca chile en polvo (todo depende de lo que os guste el picante)
- 1 vaso leche de coco
- 1 litro agua
- 1 poco aceite de oliva
Instructions to make to make Dhal de lentejas rojas
- Antes de nada, picamos muy menudas todas las verduras por separado.
También tendremos preparado en un recipiente las especias: jengibre, comino, curry, garam masala, sal, chile y la canela.
De esta forma nos va a resultar mucho más fácil y rápido preparar nuestra receta. - En una olla pondremos una base de aceite de oliva y agregamos la cebolla y el ajo muy picados.
Removemos y dejamos que se haga a fuego medio durante unos diez minutos. - Agregamos el pimiento rojo y las zanahorias también picadas muy menudas, aproximadamente del tamaño de la propia lenteja.
Dejaremos que se hagan también a fuego medio unos 5 minutos. - Añadimos las lentejas, las especias, el agua y el concentrado de tomate. Subimos el fuego hasta que rompa a hervir.
En ese momento bajaremos el fuego y tendremos la precaución de remover de vez en cuando.
Añadimos la leche de coco y haremos a fuego medio, con la olla tapada, durante unos 40 minutos. - Una vez que veamos que las lentejas están hechas podemos retirarlo del fuego.
Puede quedar con poca agua, con lo que, o bien añadimos más para que quede más suelto, o lo dejaremos así.
En mi casa nos gusta más bien secote, pues las lentejas se deshacen y recuerda al hummus.
De hecho, están muy buenas con pan indio.
Se le puede echar zumo de naranja, y tomar mezclado con yogur o con arroz basmati, eso al gusto.
Que aproveche
As your experience and self-confidence expands, you will discover that you have more natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual tastes over time. Whether you intend to offer a dish that uses less or even more active ingredients or is a little basically zesty, you can make simple adjustments to accomplish this goal. Simply put, start making your recipes on time. As for basic food preparation skills for beginners you don't require to discover them yet only if you grasp some straightforward food preparation methods.
This isn't a full guide to quick and easy lunch dishes but its good something to chew on. Ideally this will obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your household without doing a lot of heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up with this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Any-night-of-the-week Dhal de lentejas rojas. Thanks so much for your time. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food at home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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