Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱
Hello everybody, it is Brad, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a special dish, Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱. It is one of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱 is one of the most popular of current trending foods in the world. It is easy, it's fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions every day. Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱 is something that I've loved my whole life. They are nice and they look fantastic.
Many things affect the quality of taste from Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱 delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱 is 1 ración. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱 estimated approx 1 hora.
To get started with this particular recipe, we have to prepare a few ingredients. You can cook Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱 using 12 ingredients and 10 steps. Here is how you can achieve that.
Ingredients and spices that need to be Take to make Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱:
- 1 berenjena
- 1/4 cebolla
- 1/4 puerro
- 50 g champiñones
- 50 g lentejas
- Vino blanco
- Leche de almendras y arroz
- Queso de cualquier tipo (yo le puse uno vegano)
- Nuez moscada
- Sal
- Pimienta
- Hierbas provenzales
Instructions to make to make Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱
- Ponemos a precalentar el horno a 180°C.
- Lavamos la berenjena, la cortamos por la mitad a lo largo y le hacemos unos cortes en diagonal para que se haga mejor en el horno. Le ponemos una pizca de sal y una gota de aceite y la metemos al horno durante 30 minutos aproximadamente
- Mientras tenemos la berenjena en el horno prepararemos el relleno:
Picamos la cebolla y la ponemos en una sartén con un poco de aceite y una pizca de sal. Cuando esté doradita añadimos el puerro, también picado, a la sartén y lo mezclamos varios minutos hasta que se dore todo. - A continuación, troceamos en tiras los champiñones y los incorporamos a la sartén. Le ponemos una pizca de pimienta y removemos todo hasta que se haga el champiñón.
- Cuando la berenjena esté lista, la sacamos del horno (sin apagarlo para usarlo de nuevo más tarde), le quitamos la carne para añadirla a la sartén y reservamos la piel para servirlo todo en ella. Removemos el conjunto y le echamos las lentejas.
- Para que la mezcla no se deshaga le añadimos chorro pequeño de vino blanco y removemos hasta que el alcohol se evapore. Seguidamente, le ponemos un chorro de la leche de almendras y arroz (se puede usar nata, leche evaporada o cualquier otro tipo de leche, a gusto de cada uno) y removemos para que se integre todo bien.
- Para darle más sabor yo le puse una pizca de nuez moscada y de hierbas provenzales.
- Cuando el conjunto esté listo, lo repartimos por las dos mitades de la berenjena que habíamos reservado.
Cortamos unos trozos del queso que prefiramos y lo ponemos encima de la mezcla. Espolvoreamos un poco más de hierbas provenzales y lo metemos al horno a la misma temperatura para que se derrita el queso. - A mí me gusta que esté bien derretido pero este paso es a gusto de cada uno. Cuando el queso esté en el punto en que más nos guste le podemos poner un poco de grill para darle un toque más crujiente durante unos minutos.
- Lo sacamos, lo servimos en un plato, dejamos enfriar y a comer :)
As your experience and self-confidence expands, you will locate that you have extra natural control over your diet plan and also adjust your diet regimen to your individual preferences gradually. Whether you wish to offer a dish that makes use of fewer or even more components or is a bit essentially zesty, you can make simple modifications to achieve this goal. In other words, begin making your dishes in a timely manner. As for fundamental cooking skills for beginners you do not need to learn them however just if you master some straightforward cooking strategies.
This isn't a total overview to fast and easy lunch dishes however its good something to chew on. Ideally this will certainly obtain your innovative juices moving so you can prepare delicious meals for your family without doing a lot of heavy meals on your trip.
So that is going to wrap it up for this special food Recipe of Homemade Berenjena rellena de champiñones y lentejas 🌱. Thanks so much for your time. I am confident that you will make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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