Lentejas (de la tita María)
Hello everybody, I hope you're having an amazing day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Lentejas (de la tita María). It is one of my favorites. This time, I will make it a bit tasty. This will be really delicious.
Lentejas (de la tita María) is one of the most popular of current trending foods in the world. It's easy, it's fast, it tastes yummy. It's appreciated by millions daily. They're fine and they look wonderful. Lentejas (de la tita María) is something that I've loved my entire life.
Many things affect the quality of taste from Lentejas (de la tita María), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Lentejas (de la tita María) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
As for the number of servings that can be served to make Lentejas (de la tita María) is 4 Comensales. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.
Just in addition, the time it takes to cook Lentejas (de la tita María) estimated approx ~70 minutos.
To get started with this particular recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Lentejas (de la tita María) using 10 ingredients and 4 steps. Here is how you can achieve it.
Mi tita María, era una mujer con carácter, emprendedora, sin miedo a nada y que lo perdió todo. Seguramente, si su época hubiera sido ésta, muchos la habrían definido como feminista, pero en realidad, no fue más que una mujer que luchó por sus derechos, como había visto hacer, y que nunca se dejó avasallar.
Mi tita María —que, era la hermana mayor de mi iaia Paquita— siempre fue la ‘cocinillas’ de la familia, los que la envidiaban decían que era porque sus comidas estaban hechas sólo para dos comensales (su marido, el Tío Pepe, y ella), por lo que cuando éramos más en su mesa, la comida llegaba sólo para mojar los labios, y se convertía en todo un manjar.... pero era mentira. Tenía un don en la cocina, y lo dejaba patente en sus platos. Y, para mi, uno de sus platos estrella, fueron las lentejas... que debo decir, que mejoraron —aún más, si cabe— cuando cambio el chorizo de supermercado, por el gallego casero.
#recetasconalma
Ingredients and spices that need to be Make ready to make Lentejas (de la tita María):
- 250 g Lentejas
- 1 Cabeza Ajo
- 1 Tomate
- 2 Cebollas medianas
- ~7 Hojas Laurel
- 4 Chorizos caseros
- 1 Cucharada Pimentón picante
- 1 Cucharada Pimentón dulce
- Aceite de oliva virgen extra
- Sal
Steps to make to make Lentejas (de la tita María)
- En una olla grande, añadimos las lentejas, la cabeza de ajo y el tomate -enteros-, los chorizos (tal cual están en el envase, sin pinchar ni cortar), las hojas de laurel, un buen chorrito de aceite y agua suficiente. Cocinamos a fuego medio alto. Y cuando comience a hervir, bajamos un poquito el fuego, y las dejamos, que se vayan haciendo, removiendo, periódicamente. El tomate se irá rompiendo, pero la cabeza de ajo, quedará entera, y la retiraremos antes de servir.
- Picamos la cebolla, y en una sartén, con abundante aceite también, las comenzamos a dorar; cuando empiecen a estar transparentes, le añadimos el pimentón dulce y el picante, un poquito de sal, y removemos, para que los sabores se integren. Dejamos al fuego medio unos 5 minutos más. Y apagamos.
- Añadimos la cebolla a la olla de las lentejas. Removemos bien, para que todo se mezcle. Y cocinamos durante 5 minutos más.
- Y a disfrutar de esta delicia!
As your experience and self-confidence grows, you will locate that you have extra natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your individual tastes in time. Whether you wish to offer a dish that utilizes fewer or even more active ingredients or is a bit more or less hot, you can make basic adjustments to attain this goal. In other words, begin making your recipes promptly. As for basic food preparation skills for newbies you don't need to learn them however just if you grasp some simple food preparation techniques.
This isn't a total overview to fast and also easy lunch recipes yet its good something to chew on. Hopefully this will certainly obtain your creative juices moving so you can prepare tasty meals for your family without doing way too many square meals on your journey.
So that is going to wrap it up for this exceptional food Easiest Way to Make Any-night-of-the-week Lentejas (de la tita María). Thank you very much for reading. I'm confident you will make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Don't forget to bookmark this page in your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!
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